מתגעגעים לים, מופתעים מיוקר המחייה, אבל מאושרים!

באדיבות: על הצפון

אחרי נישואיהם, התיישבו טל ואושרה כהן בקיבוץ יפעת שבעמק יזרעאל. "אושרה תמיד אהבה חיי קהילה, ורצתה לחיות בקיבוץ", מספר טל, בן יפעת. בשנת 2016 החליפו בני הזוג את קהילת יפעת בקהילה החמה והמחבקת של קיבוץ קדרים, אליו הגיעו עם בנם ניצן (9.5) ובתם יהב (6).

טל (50) הוא מורה למתמטיקה ומדעי המחשב בבית הספר התיכון במשגב, ומלמד רשתות תקשורת במכללה הטכנולוגית בחיספין; אושרה (52) היא פקידה ומטפלת בפעוטון בקדרים. היום נהנית המשפחה מביתה החדש, הבנוי מארבע מכולות ממוחזרות, עובדה לה חשיבות רבה הן לשמירה על הסביבה, והן לשמירה על חשבון הבנק. "כדי לשמור על האותנטיות של המבנה", מספר טל, "החלטנו לא לצפות את צדה החיצוני של המכולה, וכל הבידוד הוא מהצד הפנימי בלבד".

כמה אומץ דרש מכם המעבר, ועל מה ויתרתם למענו?
"מאד העסיקה אותנו השאלה האם ואיפה תמצא אושרה עבודה. טל המשיך באותה עבודה. אנחנו לא מרגישים שוויתרנו על דבר מה עם המעבר".

אם הייתם צריכים לנקוב בדבר אחד שעבורו היה שווה לעזוב הכול ולהגיע לגליל, מה הוא היה? ולמה? 
"הקהילה בקדרים מאד תומכת ומקבלת! מאד נעים לנו לחיות פה".

מה הדבר שהכי חסר לכם כאן? למה אתם הכי מתגעגעים?
"לים…".

מהו הדבר שהכי הופתעתם לגלות על החיים בגליל?
"שהם יקרים יותר מאשר במרכז הארץ".

האם מספר האורחים שלכם גדל או הצטמק מאז המעבר לצפון?
"הדירה ביפעת, וגם הדירה הזמנית בקדרים היו קטנות, והיה פחות נעים לארח. בביתנו החדש יש מלא מקום, ואנו שמחים ונהנים מאד לארח בו. כתוצאה מכך כמות האורחים גדלה".

איך אתם מבלים כאן את סופי השבוע והחופשים?
"בטיולים בעיקר, לפעמים מארחים חברים ומשפחה, ומעט סתם בבית".

ולסיום – לחבר הכי טוב שלכם, הייתם ממליצים לעבור לגור בגליל?
"כן!".

חשבתם אי פעם שבית ממכולה יכול להיראות ככה?

קרדיט: צילום פרטי

חולמים על בית בקיבוץ? על נוף נדיר ועל גינה? רוצים להשתלב בקהילה של קדרים?

קדרים הוא קיבוץ מתחדש וצעיר, שממש השנה חוגג 40 להיווסדו. בשל גילו הצעיר, גם קהילת המבוגרים המאכלסת את הקיבוץ צעירה, ונעה בין גילאי 60-30.

60 משפחות חיות כיום בקיבוץ, מחציתן הצטרפו ב-4 השנים האחרונות, והודות לנקלטים הצעירים הרבים גם מערכת החינוך הפועלת בו מלאה: החל בפעוטון (לידה עד 3), עבור בגן (6-4), כיתות א'-ו' (בית הספר 'רמת כורזים' באליפלט), כיתוב ז'-י"ב (בית הספר 'עינות ירדן' בקיבוץ עמיר), ומערכת חינוך בלתי פורמלי מפותחת ומלאה.

הקהילה הצעירה של קדרים הינה קהילה אינטימית ופעילה. מלבד חגים וארוחות שישי קהילתיות אחת לחודש, מתקיימים במקום גם מפגשי מבוגרים רבים: פאב הפעיל אחת לשבועיים, הרצאות מקומיות, ערבי נשים/גברים, בית מדרש קהילתי, חוגי ספורט שונים  ועוד. נשמע כמו מקום טוב לחיות בו, לא?

קדרים קולט משפחות לחברות מלאה, לבניית ביתם בקיבוץ.
רוצים לשמוע יותר? צרו קשר עם טל הירש, בטל': 052-5063399